Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης, το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο.
Το κρέας από βούβαλο είναι το κόκκινο κρέας με τα χαμηλότερα λιπαρά και την εξαιρετικά υψηλή διατροφική αξία. Η περιεκτικότητα του σε λίπη και χοληστερόλη είναι πολύ μικρότερη από το κρέας στρουθοκαμήλου και από το κρέας του κοτόπουλου. Το ενδομυϊκό λίπος του είναι επίσης λιγότερο, σε σχέση με το βοδινό κρέας ενώ τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε επίπεδο θερμίδων τα 100γρ. βουβαλίσιου κρέατος δίνουν στον οργανισμό 130 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα κοτόπουλου 140-165 θερμίδες και βοδινού 260-300 θερμίδες.
Στην Περισσότερα
Είναι γνωστό ότι ο βασιλικός πολτός αποτελεί μια «βόμβα» πολύτιμων συστατικών που προσφέρουν σωματική και διανοητική ευεξία στον άνθρωπο όπως επίσης γνωστές είναι και οι φαρμακολογικές του ιδιότητες.
Ο μελισσοκόμος Αρτζανίδης , παράγει μέλι και βασιλικό πολτό από τις Σέρρες, μας δίνουν οδηγίες σχετικά με την διατήρηση και τη δοσολογία του βασιλικού πολτού.
Τι πρέπει να προσέχουμε:
Ο βασιλικός πολτός αλλοιώνεται με την υψηλή θερμοκρασία, το φως, τον ατμοσφαιρικό αέρα και την επαφή με μεταλλικά αντικείμενα. Η καλύτερη μέθοδος διατήρησής του είναι η τοποθέτηση στη συντήρηση του οικιακού ψυγείου. Μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου μόνο αν αναμιχθεί με δεκαπλάσια Περισσότερα
Έρευνα από το Α.Π.Θ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!
Έρευνα από το Α.Π.Θ αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού όπως πχ το manuka!
Στην έρευνα συμμετείχαν μέλι βελανιδιάς, πεύκου, ελάτου, καστανιάς, πορτοκαλιάς, θυμαριού και για όλα υπήρχε κάτι ξεχωριστό, που σύμφωνα με την καθηγήτρια Χρυσούλα Τανανάκη είχαν τρομερή αντιοξειδοτική δράση και μπορούσαν με απίστευτη αποτελεσματικότητα να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες και τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλούν το Περισσότερα
Το ρόδι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και παίρνει τη θέση που του αξίζει στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα οφέλη που λαμβάνει κανείς από την κατανάλωση του είναι πολλά.
Ο πολύτιμος αυτός καρπός είναι σύμβολο ζωής και γονιμότητας αλλά και της καλοτυχίας. Ας δούμε αναλυτικά τις ιδιότητες του.
- Ένα μόνο ρόδι καλύπτει τις ανάγκες ενός ενήλικα σε βιταμίνη C κατά 40% ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και κατά 25% σε φυλλικού οξέος. Επίσης, περιέχει βιταμίνη Α, Ε καθώς και σίδηρο, κάλιο ενώ οι θερμίδες του είναι ελάχιστες.
- Οι αντιοξειδωτικές του ουσίες το κατατάσσουν υψηλότερα από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.
- Εμποδίζει την Περισσότερα