19
Φεβ
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Νάπολης, το βουβαλίσιο κρέας είναι το καλύτερο.
Το κρέας από βούβαλο είναι το κόκκινο κρέας με τα χαμηλότερα λιπαρά και την εξαιρετικά υψηλή διατροφική αξία. Η περιεκτικότητα του σε λίπη και χοληστερόλη είναι πολύ μικρότερη από το κρέας στρουθοκαμήλου και από το κρέας του κοτόπουλου. Το ενδομυϊκό λίπος του είναι επίσης λιγότερο, σε σχέση με το βοδινό κρέας ενώ τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του το καθιστούν ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε επίπεδο θερμίδων τα 100γρ. βουβαλίσιου κρέατος δίνουν στον οργανισμό 130 θερμίδες, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα κοτόπουλου 140-165 θερμίδες και βοδινού 260-300 θερμίδες.
Στην Ελλάδα, οι βούβαλοι εκτρέφονται σε μια πανέμορφη περιοχή στο βορειοδυτικό άκρο του νομού Σερρών στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης και ξεπερνούν σε αριθμό τους 3000. Τα προϊόντα που παράγονται, εκτός του νωπού κρέατος είναι βουβαλίσιος καβουρμάς, κρέας καπνιστό, λουκάνικα, κεμπάπ, σαλάμι αλλά και νόστιμα γλυκά και παγωτά από το γάλα τους.