-
Προετ.
-
Ψήσιμο
-
Έτοιμο σε
-
μερίδες
Υλικά
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να στέκεται το μείγμα.
Σε ένα μπολ που έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα υλικά ρίχνουμε το μείγμα και τα χτυπάμε όλα μαζί στο χαμηλό για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν.
Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα μέσα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 , σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού με 3 ποτήρια ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με ζεστό σιρόπι απλώνοντας με κουτάλι σιγά σιγά.
Για την κρέμα βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλαουρ και το γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει. Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ ώσπου να γίνει κρεμώδης σαντιγί. Έπειτα, την προσθέτουμε στη βραστή κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Τέλος, απλώνουμε την κρέμα πάνω από το σιροπιασμένο γλυκό, πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Σημειώσεις
-
Σημείωση μάγειρα:
-
Σημείωση αρθρογράφου: