25
Δεκ
Ρόδι, ο καρπός της μακροζωίας
Το ρόδι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει και παίρνει τη θέση που του αξίζει στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα οφέλη που λαμβάνει κανείς από την κατανάλωση του είναι πολλά.
Ο πολύτιμος αυτός καρπός είναι σύμβολο ζωής και γονιμότητας αλλά και της καλοτυχίας. Ας δούμε αναλυτικά τις ιδιότητες του.
- Ένα μόνο ρόδι καλύπτει τις ανάγκες ενός ενήλικα σε βιταμίνη C κατά 40% ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα αλλά και κατά 25% σε φυλλικού οξέος. Επίσης, περιέχει βιταμίνη Α, Ε καθώς και σίδηρο, κάλιο ενώ οι θερμίδες του είναι ελάχιστες.
- Οι αντιοξειδωτικές του ουσίες το κατατάσσουν υψηλότερα από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.
- Εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης προλαμβάνοντας από καρδιακά νοσήματα.
- Ρίχνει την πίεση του αίματος και προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες.
- Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη.
- Προστατεύει τα νεφρά από τις επιβλαβείς τοξίνες.
- Προστατεύει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
- Θεωρείται ότι βελτιώνει την ερωτική λειτουργία των ανδρών με πρόβλημα στύσης.
Το ρόδι αν και ζόρικο στο καθάρισμα, αποτελεί έναν διατροφικό θησαυρό.
Μπορείτε να το βάλετε στη σαλάτα σας, να κάνετε τσάι με τη φλούδα του, να το πιείτε χυμό καθώς να το βάλετε και στα κοκτέιλ σας!
Δείτε πώς να βγάλετε εύκολα τα σπόρια του.