Φάρμα Ξανθόπουλος

Επωνυμία:

Φάρμα Ξανθόπουλος

Πόλη:

Σέρρες

Διεύθυνση:

Θρακικό

Τηλέφωνο:

2323071310

Social:

Πληροφορίες

Στις άκρες του παρυδάτιου δάσους του ποταμού Στρυμόνα της λίμνης Κερκίνης (με έδρα το χωριό Θρακικό-Ομαλό Σιντικής) σε έναν μοναδικό υγροβιότοπο, ζει ο μεγαλύτερος αριθμός νεροβούβαλων στην Ελλάδα. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αρκετά δυνατό και αυτό εξηγεί την υπερβολική ανθεκτικότητα τους σε ασθένειες. Αυτή την φυσική τους άμυνα την περνούν στα μικρά τους, μέσω του γάλακτος, οπότε και στους ανθρώπους. Η φάρμα μας καθοδηγείτε και εποπτεύετε για την τήρηση των γενετικών στοιχείων του Ελληνικού νεροβούβαλου για λογαριασμό του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Ν. Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης το οποίο είναι υπεύθυνο για την τήρηση του γενεαλογικού βιβλίου των Ελληνικών Βουβαλιών.

            Το βουβαλινό γάλα έχει ευεργετικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών, ψωρίασης, εκζέματα ή δυσανεξία στην λακτόζη. Το φρέσκο γάλα ειδικά συνιστάται ως τροφή αδύνατων και ασθενών ανθρώπων.  Είναι απόλυτο υγιεινό γιατί τα βουβάλι ευδοκιμούν χωρίς την ανάγκη ζωοτροφών ή αντιβιοτικών, ενώ γρασίδι, τριφύλλι και άχυρο αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Το γάλα βουβαλιού περιέχει λιγότερο νερό, περισσότερα ολικά στερεά, λίπος και πρωτεΐνη και ελάχιστα περισσότερη λακτόζη από το γάλα αγελάδας. Λόγω της μεγαλύτερης λιποπεριεκτικότητάς του, 50-60% υψηλότερη από το γάλα αγελάδας.

            Αρκετοί ερευνητές έχουν υποστηρίξει ότι η βιολογική αξία του γάλακτος του βουβάλου είναι υψηλότερη από την αξία του αγελαδινού. Επειδή από το γάλα βουβάλου απουσιάζει η καροτίνη (πρόδρομη ουσία της βιταμίνης Α), η λευκότητά του συχνά χρησιμοποιείται για να διακρίνεται από το γάλα αγελάδας. Παρόλη όμως την απουσία της καροτίνης, το ποσοστό της βιταμίνης Α κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με εκείνα του αγελαδινού γάλακτος.

            Το κρέας του βουβάλου, όπως και το γάλα, έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από τα αντίστοιχα προϊόντα που προέρχονται από τα κοινά βοοειδή. Ενώ όμως, η περιεκτικότητα σε λίπος του γάλακτος βουβάλου είναι κατά πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με το γάλα αγελάδας, η περιεκτικότητα του κρέατος βουβάλου σε λίπος είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με το κρέας των κοινών βοοειδών.

Προϊόντα Κρέατος:
-Λουκάνικα καπνιστά
-Καπνιστό κρέας
-Καβουρμά
-Σουτζουκάκι
Γαλακτοκομικά
-Τυρί
-Γιαούρτι
-Καζάν ντιπί
-Εκμέκ κανταΐφι
-Παγωτό
-Βούτυρο

Επικοινωνία

Τα προϊόντα μας

 • Βουβαλινό Παγωτό

  0 out of 5

  Τα παγωτά μας θα τα βρείτε στις παρακάτω γεύσεις:

  Καϊμάκι, Βανίλια, Σοκολάτα και Γιαούρτι.

 • Ζυμαρικά με βουβαλίσιο γάλα

  0 out of 5

  Τραχανάς και Κους Κους με 100% Βουβαλίσιο γάλα ελευθέρας βοσκής πλούσιο σε γεύση και θρεπτική αξία χωρίς συντηρητικά. Είναι προϊόν πηγής ενέργειας για μικρούς και μεγάλους. 

 • Καβουρμάς Βουβαλινός

  0 out of 5

  Πολλοί από εσάς γνωρίζετε για την  παραδοσιακή συνταγή του καβουρμά. Οι περισσότεροι την έχετε δοκιμάσει, την έχετε μαγειρέψει  και οι πιο μερακλήδες την έχετε απολαύσει με τσιπουράκι παρέα με φίλους. 

 • Καζάν Ντιπί

  0 out of 5

  Η ιστορία της μοναδικής αυτής Πολίτικης κρέμας χάνεται στα βάθη των αιώνων, όταν ο Ιμάμης έκαψε το βουβαλινό γάλα και για να δικαιολογηθεί στο Σουλτάνο το αποκάλεσε καζάν ντι πι, δηλαδή ο πάτος του καζανιού.